16 September 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Een auto importeren uit Duitsland kan erg aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat de auto van je dromen in Nederland niet te vinden is, of omdat je veel geld kan besparen op hetzelfde exemplaar. Het importeren van auto’s is om die redenen ook razend populair. Maar hoe gaat dit nou precies in z’n werk?

Handig om te weten

Allereerst, is het handig om wat informatie te verzamelen voordat je de zoektocht naar een nieuwe auto begint.  Een auto importeren uit Duitsland kent zo wel voor- als nadelen. Wat je het beste altijd eerst kan doen, is onderzoeken hoeveel BPM je moet betalen. Online kun je verschillende tools vinden voor  BPM berekenen.

Het vinden van een auto

De zoektocht begint meestal achter de pc of laptop. Er zijn verschillende websites waar je kunt zoeken naar de geschikte auto. Een handige tip is om van tevoren al een beetje in je hoofd te hebben waar je precies naar zoekt, en hoe ver je bent bereid te reizen. Zo kun je namelijk het zoekgebied beperken, en specifieke zoekcriteria toe te voegen. Het aanbod van auto’s in Duitsland kan namelijk zo groot zijn, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Waar je op moet letten

Wanneer je een auto op het oog hebt, is het handig om te evalueren of de auto écht niet in Nederland te verkrijgen is. Ook moet je nagaan of je wel echt voordeliger uit bent. Vaak is het wel zo dat auto’s in Duitsland een stuk goedkoper zijn dan in Nederland, maar het kan natuurlijk geen kwaad om dit dubbel te checken!

Na de aanschaf

In Nederland is het natuurlijk niet toegestaan om met een buitenlandskenteken te rijden. Het is daarom erg belangrijk dat je papieren goed op orde zijn. Voordat uw import auto een Nederlands kenteken krijgt moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Allereerst moet uw auto langs de RDW waar de auto vervolgens onderzocht wordt. Daarna dient u de BPM aangifte in te dienen bij het kantoor van de Belastingdienst.

In conclusie, een auto importeren is een leuke uitdaging waar je flink wat geld mee kan besparen.

Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *