26 June 2022

Adviezen voor elk rijtuig

Wanneer moet je bougies vervangen? Bougies zorgen ervoor dat de cilinders blijven functioneren. Op het moment dat één, of meerdere, van de bougies hapert of het niet meer doet, zul je dit vrij snel opmerken tijdens het rijden. De auto heeft minder kracht -logisch, want een auto met maar 3 cilinders, zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Upp, heeft dan direct 1/3 minder rij vermogen, en reken maar dat dit opvalt. Ook ontstaat er een wat ronkend geluid in sommige gevallen (afhankelijk van het type auto). Al met al valt het dus op tijdens het rijden; de zwakste schakel is in dat geval meestal de bougie of de bougie kabel.
Bougies vervangen
Hebt u het idee dat één van de bougies wel eens het euvel zouden kunnen vormen, dan bestelt u niet één vervangende bougie, maar direct het volledige aantal wat de auto gebruikt. Zoek gemakkelijk goede bougies met AUTO-ONDERDELEN24.NL. Twijfelt u of u de juiste bougies bestelt op de webshop? Dit is onnodig, door het kenteken van uw auto in te voeren wordt u altijd naar de juiste onderdelen voor uw auto geleid.
Het is in principe mogelijk om zelf de bougies te vervangen, wat wel echt noodzakelijk is hierbij is dat u beschikt over de juiste bougiesleutel en het is ook vanzelfsprekend een pre dat u zelf enigszins kennis hebt over de werking van de motor van uw auto. Hebt u enige kennis, dan is het in principe zelf uit te voeren. Hebt u niet de juiste kennis in huis dan kent u wellicht iemand in uw omgeving die dit voor u uit kan voeren. Lukt ook dit niet dan zult u toch de gang naar de garage moeten maken. Zij zullen daar de bougies voor u bestellen, zo werkt dit nu eenmaal bij garages, u zult echter wel een hoger bedrag betalen voor onderdelen en arbeidstijd.

Blog
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.