18 July 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je op motorvakantie gaat. Hoe bereid je je eigenlijk voor en welke spullen heb je nodig? Gebruik onderstaande tips!

 1. Controleer je motor voor vertrek

Tijdens een motorvakantie leg je lange afstanden af. Hierbij is een goede motor van essentieel belang. Je moet de hele reis natuurlijk wel kunnen vertrouwen op je motor. Het is dus goed om voor vertrek je motor goed te controleren. Hierbij maakt het niet uit wat voor type motor je hebt. Het is dus goed dat je motor voor vertrek de gebruikelijke beurten krijgt. Check daarnaast extra nog even de banden, kettingen en vloeistoffen. Daarnaast is het slim om het juiste gereedschap mee te nemen. Zo voorkom je situaties waar je niet op voorbereid bent.

 

2. Plan je route

Het is goed om de route van je motorvakantie alvorens uit te stippelen. Je kunt hiervoor al een precieze route kiezen die je vervolgens rijd. Ook kun je de kaart bekijken en bepalen welke plekken je in elk geval wil zien. Dit zorgt ervoor dat je soms spontaan op prachtige plekken komt. Het is goed om elke ochtend de route te markeren die je wilt rijden. Probeer vooral de rustige wegen op te zoeken. Deze zijn makkelijk af te leggen op de motor en leiden je langs de mooiste plekken.

 

3. Neem de juiste bagage mee

Zorg ervoor dat je over de juiste tas beschikt. Zo kun je precies de bagageruimte inschatten die je nodig hebt. Kies een rugtas die beschikt over een goed draagsysteem. Het weer is natuurlijk niet altijd erg goed. Wees dus voorbereid op slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan een regenhoes voor je rugtas. Daarnaast is een koffer erg makkelijk. Je bagage blijft gegarandeerd droog. Ook is een koffer erg makkelijk om in te pakken.

 

4. De juiste motorkleding

Als het goed is heb je bij de aanschaf van je motor al bijpassende motorkleding gehaald. Bedenk voor jezelf goed in welke weersomstandigheden je terecht kan komen. Probeer de motorkleding die je koopt hierop aan te sluiten. Het is slim om bij deze keuze ook rekening te houden met verschillende temperaturen. Daarnaast is het handig om twee paar handschoenen mee te nemen. Hiermee ga je goed voorbereid op reis.

 

5. Houd rekening met het buitenland

In het buitenland heb je andere waarden en normen. Probeer je voor vertrek te verdiepen in de gewoonten van het land waar je heengaat. Belangrijk is om hierbij ook goed op de verkeersregels te letten. Op elke weg geldt natuurlijk ook een andere maximum snelheid. Probeer gevoel te krijgen voor de verschillende gewoonten. Zo kun je je in elk land gemakkelijk aanpassen.

Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.