17 May 2022

Adviezen voor elk rijtuig

Fietsen als vervoersmiddel is voor heel veel redenen een heel goed idee. Van een elektrische fiets dames tot een stoere mountainbike. Bij amslod fietsen heb je heel erg veel fietsen en lees maar de Amslod fietsen klanten ervaringen, dan zie je dat iedereen er alleen maar bkuh mee is. Fietsen is een van de meest ouderwetse manieren van transport, behalve lopen. Het is ook niet voor niets zo lang blijven hangen. Het is heel erg gezond voor je en je kan er heel snel mee met wat oefeningen. We hebben hier nog meer redenen op een rijtje gezet waarom fietsen zo goed is.

 

Financiën altijd meenemen

Het is gemakkelijker om een nieuwe fiets te financieren dan een nieuwe auto. Dus het is financieel gezien heel erg slim om een fiets te nemen in vergelijking met een auto. Voor de prijs van een enkele auto betaling kan je een goed gemaakte fiets kopen die langer meegaat dan de meeste auto’s. Voeg een paar honderd euro meer toe voor regenkleding, verlichting en accessoires, en je hebt altijd en overal vervoer. Het is ook veel makkelijker om de kosten bij te houden en die hoeven ook niet in hetzelfde tempo vervangen worden. Ook wanneer delen vervangen moeten worden kost het vaak niet zoveel als met een auto. En omdat het wel een simpele constructie is dan een auto is het makkelijker voor je om te leren hoe je zelf je fiets kan maken in plaats van elke keer naar de maker te gaan. Zo ben je ook weer sneller te been omdat je je fiets gewoon kan maken wanneer hij kapot is en je hem niet naar de maker hoeft te brengen waar je een tijdje moet wachten.  Een fiets heeft ook een kleine productie voetafdruk in vergelijking met een auto. Alle geproduceerde goederen hebben een impact op het milieu, maar fietsen kunnen worden geproduceerd voor een fractie van de materiaal-, energie- en verzendkosten van een auto. Dus het is niet alleen simpeler voor jou maar ook simpeler voor de aarde, die minder moeite hoeft te doen om hem te maken.

 

Effectief alternatief voor een auto

Fietsen zijn een effectief alternatief voor een tweede auto. Als je nog wel een auto wilt hebben kun je op zijn minst denken aan een fiets als vervanger voor de tweede auto. In nederland hebben de meeste gezinnen wel allemaal een fiets, maar misschien gebruikt niet iedereen ze evenveel. Misschien ben je niet in de positie om de fiets als primair vervoermiddel te gebruiken. Maar fietsen zijn geweldige tweede voertuigen. Je kunt letterlijk duizenden euro’s per jaar besparen door een fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer en weekendboodschappen in huishoudens die anders misschien twee auto’s zouden moeten onderhouden. En als je bezig bent met alle boodschappen, denk dan ook na over hoe parkeerplaatsen een enorme ecologische en financiële impact hebben op het milieu. Hoe meer fietsen je op de weg kunt krijgen, hoe minder parkeerplaatsen je hoeft te bouwen.. Dat is echt beter voor het milieu en ziet er ook beter uit. Als laatste, kan fietsen kan sneller en efficiënter zijn dan de auto nemen. We hebben het niet over de gekke capriolen van Amsterdamse fietskoeriers. Maar in stedelijke gebieden zijn fietsen vaak sneller dan auto’s, vooral wanneer stadsontwerpers goede fietspaden hebben aangelegd. Niets geeft meer voldoening als fietsforens dan langs een lange rij vastgelopen verkeer te razen.

 

 

Fiets
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.