20 January 2021

Adviezen voor elk rijtuig

Het lang en probleemloos meegaan van de auto hangt in grote mate af van de mate van onderhoud en wordt daar soms wel eenvoudig over gedacht. Het gaat namelijk om meer dan alleen het op tijd verversen van de motorolie en het luchtfilter omdat een auto nu eenmaal over veel meer aandachtspunten beschikt. Zo een complete lijst bevat wel een tiental punten waar er op regelmatige tijden eens goed naar gekeken dient te worden. Wie het echter volgens de regels aanpakt, zal niet veel merken van al deze aandachtspunten, vooral niet wanneer het overgelaten wordt aan een garage die er weet van heeft.

Investeren in onderhoud is gegarandeerd behoudt

Dat is een stelling die nog altijd geldt, ongeacht het merk of model van de auto. Er dient echter wel rekening gehouden te worden met de fabrieksvoorschriften en dient er daarbij vaak gebruik gemaakt te worden van speciaal gereedschap en middelen. Omzeilen hiervan door voor een “goedkoper” alternatief te kiezen, zal op lange termijn een sterk vergroot risico betekenen en daardoor kunnen zorgen voor prijzige reparaties die je soms wel het doek laten vallen voor de auto.

Naast het zelf in de gaten houden van het oliepeil, is voor het onderhoudt nu eenmaal van groot belang dat er ook tijdig ingegrepen zal worden. Elke verandering in het rijgedrag van de auto of een vreemd geluid, alles is een onderzoek waard omdat zo voorkomen wordt dat het probleem ergere vormen aan zal nemen.

Ook onderhoud bmw is een kwestie van het strikt opvolgen van de fabrieksvoorschriften en pro actief te werk gaan bij het merken van een klein defect. Zo hoef je niet in één keer heleboel uit te geven en zal de auto jou ook niet eenvoudig in de steek laten.

Auto
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.