26 May 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Om voor langere tijd plezier te hebben van uw Skoda is het laten uitvoeren van Skoda onderhoud van groot belang. Het komt weleens voor dat u onverwacht hoge onderhoudskosten hebt. Probeer dit voor uzelf te voorkomen door afspraken te maken.

Waar bestaan de onderhoudskosten uit?  

De kosten voor het onderhoud bestaan over het algemeen uit: het verzette werk door de monteur, nieuwe onderdelen en uiteraard de bijkomende BTW van 21%. Indien u niet voor verrassingen wil komen te staan, vraag dan vooraf of degene die het onderhoud uitvoert een schatting probeert te maken.

Wie kan uw onderhoud het beste uitvoeren?

De keuze door wie u uw onderhoud uit wilt laten voeren ligt uiteraard volledig in uw eigen handen. U kunt dit bij een merkdealer doen, of bij een garage die gespecialiseerd is in meerdere automerken of een Skoda-specialist. Vaak is de service en kwaliteit van een skoda specialist even hoog als die van de merkdealer. Het bijkomende voordeel is dat het tevens vaak ook goedkoper is dan bij de merkdealer.

Waar kan ik mijn onderhoud laten doen?

Als u niet weet waar u terecht kan voor het laten uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden dan kunt u het beste een zoekterm in google plaatsen met de plaatsnaam erbij waar u woont. Zo komen veel suggesties naar boven waarbij u wellicht ook nog enkele mogelijkheden zou kunnen vergelijken in prijs en kwaliteit.

Groot onderhoud & APK keuring

Om zeker te zijn dat uw auto voor langere tijd meegaat is het verstandig om regelmatig uw auto te voorzien een onderhoudsinspectie. Indien u dit lange tijd niet gedaan heeft kunt u ervoor kiezen om een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door de garage. Dit geeft zekerheid dat u veilig de weg op kunt met uw Skoda. Bij het laten uitvoeren van het groot onderhoud is het verstandig om gelijk ook de APK keuring uit te laten voeren. Dit bespaart in verhouding vaak tijd voor de garage en dus bespaart dit geld voor u. Wanneer u een andere keer terug moet komen voor een APK kost dit weer meer geld. Probeer dus een afspraak te maken om dit tegelijk uit te laten voeren.

Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.