27 November 2020

Adviezen voor elk rijtuig

Heb jij er al eens over gedacht om je ramen te tinten? Ramen tinten kan een goed idee zijn, aangezien getinte ramen je auto een erg stoere uitstraling kunnen geven. Bovendien is een auto met getinte ramen over het algemeen ook een stuk veiliger. Zo zorgen de getinte ramen er bijvoorbeeld voor dat inzittenden minder last hebben van UV-straling. Bovendien zijn getinte ramen bijvoorbeeld ook veiliger tijdens een ongeluk. De folie voorkomt namelijk dat het glas gaat splinteren. Het heeft dus veel voordelen als je de ramen van je auto laat tinten. Wanneer je de ramen laat tinten, is het belangrijk dat je dit ook daadwerkelijk aan een expert overlaat. Zelf je autoruiten blinderen is geen aanrader, omdat dit vaak ten koste gaat van de kwaliteit.

Je ramen tinten bij een expert

Bij een expert je ramen tinten heeft dit over het algemeen veel voordelen. Zo werkt een expert bijvoorbeeld uitsluitend met de beste materialen, waardoor het resultaat beter is. De folie ziet er strakker uit en laat bovendien ook minder snel los. Hierdoor kan je langdurig genieten van de getinte ramen. Laat je de autoruiten tinten in Brabant of kies je voor ramen blinderen in Gelderland? In iedere provincie en vrijwel iedere stad is er wel een garage te vinden die in staat is om jouw ramen te tinten.Wees echter niet bang om iets verder van huis te gaan als dit een beter resultaat oplevert, uiteindelijk is dit namelijk het belangrijkste. 

Een prachtig resultaat

Als je de autoruiten laat tinten bij het juiste bedrijf, kan dit een prachtig resultaat opleveren. Het verschil tussen een folie van lage kwaliteit en een kwalitatieve folie is goed te zien. Als je de ramen met een verkeerde folie laat tinten, oogt de auto al snel goedkoop. Dit terwijl de auto juist een luxe uitstraling krijgt als je een goede folie laat aanbrengen. Wees dus voorzichtig bij het kiezen van een expert als je zeker wilt zijn van de beste resultaten. 

 

Je kunt de ramen van iedere auto laten tinten. Indien je dit door een specialist laat doen, zal de auto er uiteindelijk altijd beter uit komen te zien. De kleur van je auto niet veel uit, getinte ramen passen bij vrijwel iedere auto. Of je nou een witte BMW rijdt of een zwarte Volvo, het tinten van de ramen is zeker geen slecht idee.

Tinten wel of niet toegestaan?

Voor veel mensen is het onduidelijk of het tinten van de ramen nou wel of niet is toegestaan. Je mag je autoruiten niet zo donker maken als in veel Amerikaanse staten gebruikelijk is tijdens het tinten van de ruiten. Toch mag je ook in Nederland je ramen tinten. Er zitten strenge regels verbonden aan de lichtdoorlatendheid van je ruiten. Een agent kan de lichtdoorlatendheid van je ruiten meten door middel van een tintman. Een professionele garage controleert goed of jouw getinte autoruiten.

Blog
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.