18 July 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Stel je hebt net een nieuwe auto gekocht, de auto van je dromen zelfs, en dezelfde dag knalt er iemand tegen je auto op. Het is niet eens je eigen schuld, maar alsnog kan je dan voor aardige kosten komen te staan. Ook kan hij ieder moment gestolen worden. In beide gevallen ben je blij dat je een autoverzekering hebt. OHRA kan je aan zo’n verzekering helpen, evenals vele anderen. Maar wat is een autoverzekering nou precies? Welke soorten zijn er? Moet je per se een autoverzekering hebben? En wat kunnen ze voor je doen als er iets met je auto gebeurd? Het antwoord op deze vragen is misschien niet zo duidelijk als je probeert uit te zoeken welke verzekering het beste voor jou is. Fe goedkoopste is immers niet altijd de beste. Daarom willen we je wat meer over een autoverzekering vertellen zodat jij je voertuig zo goed mogelijk kan beschermen.

Wat Is een Autoverzekering?

Een autoverzekering is een verzekering die je afsluit voor het geval er iets met je auto gebeurd. We kunnen meteen één van de vragen beantwoorden door erbij te zeggen dat het hebben van een autoverzekering hier in Nederland inderdaad verplicht is. Zonder verzekering mag je met jouw auto niet de openbare weg op.

Verschillende Soorten Autoverzekering

Je moet dan wel een autoverzekering hebben, maar de verzekering die je kiest is aan jou. Je kunt gewoon voor een basis WA autoverzekering gaan. Dit is genoeg om met je auto de weg op te gaan. Je, of liever gezegd de tegenpartij, krijgt hierbij de schade vergoed die jij bij de ander maakt. Als je bijvoorbeeld zelf tegen iemand opbotst. Je eigen schade wordt dan niet vergoed behalve bij aanrijding met wilde dieren of schade tijdens het transport van de auto. Mocht je meer willen, dan kun je gaan voor WA Beperkt Casco. Deze verzekering vergoed ook schade door inbraak of diefstal. Ook sommige natuurschade wordt vergoed. En dan is er nog een WA Volledig Casco. Dit is de zogenaamde All Risk polis. Deze vergoed alle schade ongeacht wiens schuld het was of hoe de situatie precies was.

Wat Doet een Autoverzekering

Zoals je vast al hebt begrepen uit het bovenstaande stukje vergoed een autoverzekering de schade aan jouw auto. Wel is hun eerste prioriteit de tegenpartij. Je voorkomt dat je bij een aanrijding de schade moet betalen die je per ongeluk aan de auto van een ander hebt toegebracht. Je komt dus niet ineens voor grote kosten te staan. Je vraagt je dan misschien af “en mijn eigen auto, dan?”. Die schade wordt, als de aanrijding jouw schuld niet was, vergoed door de verzekering van de tegenpartij. In de uitgebreidere polissen kom je ook niet voor grote kosten te staan als je per ongeluk zelf schade rijdt of in het geval van inbraak of diefstal. Ook natuurgevaren zoals hagel, omvallende bomen, afgewaaide dakpannen en andere dingen worden door ze vergoed. Natuurlijk kunnen ze niet de reparatie voor je regelen. Je zult alsnog zelf naar de garage moeten gaan om je auto te laten repareren. Maar je krijgt de kosten daarvan in ieder geval vergoed.

Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.