18 July 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Een auto kopen is misschien de eerste grote aanschaf in je leven. Zo gaaf! Maar nu moet je natuurlijk eerst je rijbewijs zien te halen. Voor veel mensen is dat spannend en misschien zelfs een angst. Je kent het wel, je vrienden of vriendinnen hebben hun rijbewijs al, maar jij nog niet. Help! Waar moet je beginnen? Wat kost het? Loont het de moeite wel? Met een goed gevoel bij jouw nieuwe rijschool, is de eerste spanning er al af.

Waar moet je beginnen?

Begin bij het begin. Ga voor jezelf na of je een rijbewijs wil halen of het nodig hebt in de toekomst. Als dit zo is, ga je best een cursus volgen voor je theoretisch rijbewijs. Voor welk soort rijbewijs je ook gaat, je moet ooit een keer je theorie halen. Op welk moment je dit precies doet, maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Wel is het handig dat theorie en praktijk een klein beetje gelijk lopen. Wanneer je al een aantal keer achter het stuur hebt gezeten, zul je de theorie uit het boekje ook stukken beter begrijpen. Andersom kan je de theorie weer goed toepassen als je je examen al hebt gehaald en nu je praktijk gedeelte nog moet afronden. Stem dit af met je instructeur. Let er wel op dat je theorie examen beperkt geldig is, dus haal hem ook niet té vroeg.

Wat kost het?

Een rijbewijs halen kost best veel geld. Maar door de lessen die je krijgt (zowel over theorie als in praktijk) leer je zo ontzettend veel dat je wel inziet dat het echt nodig is. Het is ook maar een eenmalige kost en je draagt het bij voor de rest van je leven. Goedkoop is soms duurkoop, dus kies niet per se de goedkoopste rijschool bij jou in de buurt uit. De goedkoopste kan ook wel de beste zijn, maar kijk dan in ieder geval naar de rest van de zaken. Een autorijschool in Utrecht is bijvoorbeeld een van de goedkoopste in zijn omgeving, maar tegelijkertijd ook wel een met de meeste ervaring. Prijs hoeft dus niet altijd iets uit te maken, maar let hier wel op. Ook hebben rijscholen vaak interessante rijlespakketten. Welke past het best bij jou?

Loont het de moeite wel?

Een rijbewijs halen is zeker de moeite waard. Als je beslist om na het halen van je rijbewijs een auto te kopen, krijg je enorm veel vrijheid. Je moet niet meer op de bus wachten, je hebt geen last meer van treinvertragingen… Alles wordt zo veel makkelijker en leuker.

Let wel op dat je niet alleen de aanschaf van je rijbewijs en auto moet betalen, maar ook de verzekering voor de auto, de keuring, de benzine… Autorijden is een best dure “hobby” maar je krijgt er dan ook veel plezier voor terug.

Geconcludeerd kan worden dat je rijbewijs halen voor velen een angst is in het begin, maar later alleen maar voordelen oplevert. Let’s do it!

Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.