18 July 2019

Adviezen voor elk rijtuig

Je bent op zoek naar een tweedehands auto maar je kan er in Nederland maar geen vinden. Heb je er dan al aan gedacht om een auto te importeren uit het buitenland? En is er iets wat jou tegen houdt om een auto te importeren? Ook wanneer in Nederland het aanbod groot genoeg is, zal je je verbazen over de mogelijkheden in bijvoorbeeld Duitsland. Hier lees je er meer over.

Meer keuze
Als je jouw zoekgebied voor een tweedehandsauto uit gaat breiden naar het buitenland dan zal je al snel zien dat er meer keuze is in tweedehands auto’s. Zeker als je een voorkeur hebt voor een automerk en type auto. In Nederland kan je vaak lang zoeken voordat je een auto vindt die aan jouw wensen voldoet. Maar als je ook in het buitenland op zoek gaat dan vind je vaak meerdere auto’s van het bouwjaar waar jij naar op zoek bent. Wist je bijvoorbeeld dat men in Duitsland veel minder lang met een auto doet? Hierdoor is het aanbod tweedehands auto’s enorm, waardoor de prijs lager is..

Voordeliger
Zodra je het over een tweedehands auto importeren hebt komt er altijd de vraag “Is het echt voordelig?”. Het is helemaal afhankelijk van de eigen wensen aan een auto en van alle opties die er op de auto zitten. Maar bij veel merken is het goedkoper om een tweedehands auto te importeren dan om een tweedehands auto in Nederland aan te schaffen van hetzelfde bouwjaar. Het is niet voor niets dat veel mensen zoeken op “auto importeren Duitsland”. Zij zijn zich bewust van de financiële voordelen!

Kentekenbewijs
Om een Nederlands kentekenbewijs te krijgen voor een geïmporteerde auto kan je terecht op een keuringsstation van de RDW. Er volgt dan een kleine keuring van jouw auto om te zien of hij aan de eisen in Nederland voldoet. Bijna altijd wordt er zonder problemen een kentekenbewijs afgegeven. In een aantal gevallen heeft de auto een reparatie nodig om aan de keuringseisen van de RDW te voldoen. Zodra het Nederlandse kentekenbewijs is afgegeven mag je met de auto rijden in Nederland. En kan je gaan genieten van een paar jaar rijplezier met je nieuwe tweedehands auto.
Zo rij je niet alleen een originele en unieke auto die wellicht niet meer in Nederland te verkrijgen is, maar kun je dus ook geld besparen met het importeren van een auto!

Auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.