20 January 2021

Adviezen voor elk rijtuig

Ze worden nog wel eens over het hoofd gezien, ruitenwissers. Maar goede ruitenwisserbladen zijn essentieel voor veilig autorijden

Wanneer het weer zo snel verandert als in Nederland, heb je een set ruitenwissers nodig waar je op kunt vertrouwen. Vaak realiseer je je pas bij slecht weer dat de ruitenwissers toch minder zijn dan je dacht. Dus de kwaliteit van de ruitenwissers is van cruciaal belang voor de veiligheid.

Het ontwerp van Ruitenwissers

Een goed ontworpen en geconstrueerde set ruitenwissers zal vuil, water en zelfs lichte vorst zeer effectief van je voorruit verwijderen. De budget modellen zien er aan de andere kant bijna identiek uit, maar de strepen van die ze kunnen achterlaten kunnen voor irritatie zorgen en erger gevaarlijke situaties. ‘S nachts kan dit nog duidelijker worden weergegeven, wanneer water of vuil op het scherm schittering kan veroorzaken en de zichtbaarheid kan verminderen.

Het is de moeite waard om te winkelen voor nieuwe bladen zodra je ziet dat er strepen op de ruit achterblijven, zodat je altijd veilig kunt rijden in alle weersomstandigheden. Er is voldoende keuze en een breed scala aan montagemogelijkheden voor alle merken en modellen, zodat zelfs bestuurders van oudere modellen vaak kunnen upgraden naar de nieuwste flat blade-technologie.

2 uitstekende ruitenwissers

De Bosch Aerotwin blijft op elk gebied indruk maken. Ten eerste was het een van de eenvoudigste vervangende bladen om te plaatsen, met een enkele adapter waarmee het in snel kon worden vastgeklikt. Sommige anderen waren minuten aan het spelen met verschillende adapters om te vinden welke bij de auto pasten. Het was erg stil tijdens onze geluidstest en de prestaties bij het verspreiden van water kon niet worden verslagen. Het liet geen strepen achter, zelfs niet als het werd geconfronteerd met een stortvloed van water.

Net als de Bosch Aerotwin, zijn de Trico ExactFit-blades eenvoudig te installeren, met slechts één adapter en een push-fit die op zijn plaats klikt. De naadloze structuur ziet er netjes uit en hielp het vlakke blad bij onze tests goed presteren. Het schraapte bijna al het water zonder strepen weg. We hadden ook geen klachten over eventuele onaangename geluiden – maar de Bosch was nog stiller.

Blog
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.