27 November 2020

Adviezen voor elk rijtuig

Op dit blog geven we regelmatig handige en praktische tips met betrekking tot het onderhoud van je auto, motor of brommer. Met de vakantie voor de deur willen we je algemenere tips geven om je auto veilig bij luchthavens zoals Schiphol of Eindhoven te parkeren.

Voor meeste Nederlanders is Schiphol het startpunt van hun vakantie. Ga je met de trein naar Schiphol dan is dit artikel niet zo interessant voor jou. Wanneer je met de auto gaat wel. In dat geval dien je de auto te parkeren op het parkeerterrein van Schiphol zelf of je kunt ervoor kiezen om je auto te parkeren rondom Schiphol. Rondom Schiphol zijn parkeer aanbieders gevestigd die het parkeren goedkoper aanbieden. Helaas komt het nog wel eens voor dat medewerkers van parkeerterreinen auto’s gebruiken voor hun eigen plezier (ze gaan ermee joyriden, rijden boetes, etc). Tv programma’s zoals Kassa en Radar hebben in hun uitzendingen hier uitgebreid aandacht aan besteed. In dit artikel wil ik je een aantal tips geven waarmee je de auto met een veilig gevoel kan parkeren bij een van onze luchthavens.

Vergelijk de aanbieders

Er zijn ongeveer 25 parkeeraanbieders rondom Schiphol. Met zoveel aanbieders is er ook veel keus. Daarom is het verstandig om de tarieven te vergelijken. Behalve tarieven kun je ook reviews controleren, afstanden vanaf de parkings tot de luchthaven inzien en nog veel meer. Het is raadzaam om voor je zelf te bepalen wat belangrijke factoren zijn, is dit alleen prijs? En hier op te filteren. Een goede website om dit te doen is VergelijkParkerenSchiphol.com

Ook kun je kiezen uit de parkeer variant, zo is er de mogelijkheid te kiezen tussen shuttle en valet parkeren. Shuttle parkeren houdt in dat je met eigen auto naar het parkeerterrein van de parking rijdt van waar je naar de luchthaven gereden wordt. Bij valet parkeren rij je zelf direct door naar de luchthaven en men zorgt dat je auto op het terrein geparkeerd wordt. Valet parkeren is doorgaan een stuk duurde dan shuttle parkeren en wordt ook wel als luxe parkeren gezien. Valet parkeren is handig wanneer je bijvoorbeeld met kleine kinderen reist en niet nog eens in een shuttle bus wil zitten of voor zakenreizigers die geen tijd willen verliezen.

Kies een aanbieder die de auto scan gebruikt

Sommige aanbieders maken bij het binnenrijden op het terrein een scan van je auto. Zo kan je precies zien in welke staat je de auto hebt achtergelaten. Parking aanbieder TopParking is een voorbeeld van een parking die een auto scan maakt.

Noteer je kilometerstanden

Om niet voor verassingen te komen te staan raden wij reizigers aan om de kilometer stand te noteren of te fotograferen met hun telefoon. Zo weet je zeker dat er niet met je auto gereden is, en als dat wel zo is dan wijkt de kilometer stand flink af van wat jij hebt gefotografeerd!

Tot slot

Met deze tips kun je je rijtuig met een gerust gevoel bij een van onze luchthavens parkeren. Bovenstaande tips zijn vooral toegespitst op Schiphol. Echter kun je deze tips ook prima toepassen wanneer je parkeert bij Eindhoven Airport.

 

Blog
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.