29 September 2022

Adviezen voor elk rijtuig
man op heftruck

Ben je in de opstart van je bedrijfsmagazijn en dus op zoek naar een goede heftruck? Of gaat je heftruck al een tijdje mee en is die aftandse vorkwagen van jou nu toch echt aan vervanging toe? Of heeft je heftruck plots de geest gegeven? Overweeg dan zeker de aanschaf van een tweedehands heftruck. De bezwaren die spontaan opborrelen zouden wel eens niet zo terecht kunnen zijn als je denkt.

 

Tweedehands of nieuwe heftruck kopen?

De aanschaf van een tweedehands vorkwagen is uiteraard een minder grote aanslag op je budget dan het kopen van een gloednieuwe heftruck. Maar wat meer is, als je voor een betrouwbare verkoper met bewezen staat van dienst gaat, dan kan je er vanop aan dat de heftruck de kwaliteit van een nieuwe zo goed als evenaart. Misschien heeft je heftruck niet alle laatste technische snufjes, maar waar hij voor dient, het optillen en verplaatsen van al die lasten, doet ie als een nieuwe. Een leuk extraatje is dat ook tweedehands heftrucks tegenwoordig met een stevige waarborg komen.

 

Heftruck leasen of tweedehands kopen?

Een alternatief ten opzichte van de aankoop van een heftruck is het leasen van een heftruck. Het nadeel is dan natuurlijk dat de vorkwagen niet echt de jouwe is. Als je daarentegen gaat voor een tweedehands heftruck en je er steeds goed zorg voor draagt, dan kan ook jij hem nog doorverkopen eens hij zijn diensten bewezen heeft. Netto is dit een veel verstandigere keuze dan een lease waar je aan het einde van de rit veel betaald hebt maar niks recupereert.

 

Kies bewust

Zoals steeds heeft alles zijn voor- en nadelen. Denk dus rustig na over je opties. Een tweedehands heftruck kopen is in elk geval een verstandige keuze. En wat mooi meegenomen is, je tilt je restbudget tot een onverhoopte hoogte!

Blog
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.