20 January 2021

Adviezen voor elk rijtuig

Het is een feit waar we niet omheen kunnen: elke auto beland vroeg of laat op de sloop (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen) en zorgen alle sloperijen er wel voor dat het milieu flink wordt bespaart. Zo vindt niet alleen de verwerking van alle schadelijke vrijgekomen stoffen op een verantwoordelijke wijze plaats, maar worden ook de meeste materialen gereed gemaakt voor hergebruik. Onderdelen die nog te gebruiken zijn vinden hun weg weer naar een auto en is zo een sloopauto dus een ware bron van bruikbare delen. Dat heeft invloed op de waarde van zo een auto omdat de sloperij met de juiste aanpak wel brood in ziet.

Waardebepaling kan ingewikkeld zijn

Integenstelling tot een auto bestemd voor de “normale” verkoop, is het bij een sloopauto niet mogelijk om vast te houden aan een richtprijs. Elke sloopauto verschilt namelijk veel van elkaar en moet dus apart bekeken worden. Gelukkig zijn de sloperijen ervaren genoeg om dat toch steeds weer voor elkaar te krijgen en speelt daarbij ook hun enorme dosis aan ervaring een grote rol. Het is zelfs mogelijk om online een offerte op te vragen en is dat zeker voor een sloopauto vaak wel nodig. Zelf naar de sloperij rijden met de auto is er namelijk niet bij en zorgt die er ook voor dat de auto opgehaald kan worden. Men gaat snel te werk en worden ook de stukken voor de overdracht in orde gemaakt.

Op www.autonaardesloop.com is alles aangegeven hoe men daarbij te werk gaat.

Het blijft van groot belang om niet met de eerste de beste sloperij in zee te gaan, maar gewoon een beetje rond te kijken wat er allemaal voor de auto wordt geboden. Binnen een dag zijn gewoonlijk alle offertes al beschikbaar en ga je natuurlijk voor de voordeligste.

Auto
logo ikzoekeenrijtuig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig bij de aanschaf van een nieuw rijtuig? Dan kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.